Over Ons

We willen mensen waarbij slikken en kauwen moeilijk gaat en die nood hebben aan versterking, helpen om opnieuw van hun maaltijden te genieten. Samen met Tops Foods en verschillende wetenschappelijke onderzoeksinstellingen ontwikkelden we daarom TOPS Multi - Start.

Tops Nutrition for care

Michel Tops, eigenaar van Tops Foods, ervaarde zelf van dichtbij hoe moeilijk het kan zijn voor mensen waarbij slikken en kauwen moeilijk gaat om nog van een maaltijd te genieten. Zijn beide grootmoeders leden aan dementie en ondervonden daardoor problemen bij het slikken en kauwen. De dagelijkse maaltijden, die voorheen een belangrijk sociaal moment waren, werden hierdoor eenzijdige, eenzame momenten. Met ondervoeding en een verslechterde gezondheid als gevolg.

Vanuit deze persoonlijke ervaring ging Michel Tops op zoek naar een maaltijdoplossing die zorgbehoevenden, en hun mantelzorgers, het plezier in de maaltijd terug zou geven. Deze oplossing vond hij in een samenwerking met Lieven De Maesschalck, persoonsgerichte zorginnovatiemanager bij het Mobilab van Thomas More en Dr. Ir. Johan Claes, onderzoeksleider bij Lab4Food van KU Leuven.

"Ik heb het probleem met eigen ogen ervaren en ben in samenwerking met Thomas More en KU Leuven aan de slag gegaan om een oplossing te creëren."
Michel Tops, Initiatiefnemer

In april 2017 werd Mitsanto opgericht, een Vlaamse spin-off van Michel Tops en de Thomas More Hogeschool. Onder de merknaam Tops Nutrition for Care ontwikkelt Mitsanto wetenschappelijk onderbouwde maaltijden voor zorgbehoevenden. We onderscheiden ons door onze betrokkenheid en de overtuiging dat we niet alleen de gezondheid, maar ook de levenskwaliteit van zorgbehoevenden met nood aan versterking willen verbeteren. Ons team van experts heeft niet enkel de benodigde wetenschappelijke en technische kennis, maar ook een hart voor wat we doen.

TOPS-Versterkende Maaltijden

Tops Foods

Het bedrijf Tops Foods werd in 1993 opgericht door Rudy Tops, de vader van Michel Tops, en is gespecialiseerd in de productie van kant-en-klare maaltijden. Dankzij de unieke, wereldwijd gepatenteerde microgolftechnologie van Tops Foods is het mogelijk om de verse maaltijden door middel van een ultrakorte verhitting te steriliseren en/of te pasteuriseren. Hierdoor is het toevoegen van kunstmatige bewaarmiddelen of kleurstoffen niet nodig.

De wetenschappelijke basis van Tops Nutrition for Care, gecombineerd met de jarenlange ervaring van Tops Foods in de bereiding van kant-en-klare maaltijden, garandeert dat wij versterkende maaltijden kunnen maken die een constante, ideale textuur hebben en die bovendien smaakvol, vers en nutritioneel gebalanceerd zijn.

Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan onze website