Voor wie

TOPS Multi - Start werd speciaal ontwikkeld voor zorgbehoevenden waarbij het slikken en kauwen moeizamer gaat en die nood hebben aan ondersteuning.

De oorzaak van slikproblemen

Slikken is een complex proces en de oorzaken van dysfagie zijn zeer uiteenlopend. Mogelijke oorzaken van slikproblemen zijn:

Tops - Versterkende Maaltijden

Makkelijker slikken

Op basis van de resultaten van 20 jaar onderzoek werd vastgelegd wat de ideale textuur is van een maaltijd om mensen die moeite hebben bij het slikken en kauwen maximaal te ondersteunen*. Dankzij onze moderne bereidingstechnieken kunnen we garanderen dat alle TOPS Multi - Start maaltijden dezelfde, aangepaste textuur hebben. TOPS Multi - Start is daardoor makkelijker te eten en verbeteren de levenskwaliteit én gezondheid.

*Klinisch getest voor mensen met dementie en slikproblematiek.

TOPS-Versterkende Maaltijden

Perfecte dikte en textuur

TOPS Multi - Start Maaltijden werden vier maanden lang in twaalf zorgcentra getest bij 80 testpersonen, allen bejaarden in het derde stadium van dementie. Uit de resultaten bleek duidelijk dat het voor de ouderen die moeite hebben met slikken makkelijker was om TOPS Multi - Start te eten dan hun gebruikelijke geprakte ontbijt. Bovendien zorgt TOPS Multi - Start ervoor dat er meer ruimte kwam voor sociaal contact tussen de verzorger en de patiënt.

Versterkende voeding voor zorgbehoevenden met slikproblemen

Bij veel ouderen is het slikken een hele uitdaging. Dit kan tot ernstige complicaties leiden zoals ondervoeding of uitdroging. Praktijkonderzoek wijst uit dat TOPS Multi - Start het slikken en kauwen vergemakkelijkt, wat helpt om meer en vlotter te eten. De eiwitten en het caloriegehalte van TOPS Multi - Start kunnen bijdragen tot gewichtstoename en voor een betere ondersteuning van het lichaam zorgen.

voedselpiramide

Nutritioneel gebalanceerde maaltijden

Voor de samenstelling van TOPS Multi - Start vroegen we advies aan verschillende voedingsdeskundigen. Zij hielpen ons om ervoor te zorgen dat elke portie een nutritioneel gebalanceerde maaltijd is, die zorgbehoevenden de energie en bouwstenen geeft die ze gedurende de dag nodig hebben. Elke maaltijd wordt met veel zorg bereid en is een bron van vezels en eiwitten. Bovendien is TOPS Multi - Start arm aan verzadigde vetzuren**. Eén portie is qua voedingswaarden vergelijkbaar met het eten van 3 belegde boterhammen.

**met uitzondering van Multi-Start chocolade.

Tops - Versterkende Maaltijden

Gecontroleerde voedingsinname

Een constante en gecontroleerde inname van voedingswaarden is erg belangrijk. Voor de bereiding van onze versterkende maaltijden werken we daarom samen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van kant-en-klare maaltijden. De ingrediënten worden door hen steeds in de exacte, klinisch* geteste hoeveelheden verwerkt tot een evenwichtige maaltijd van ongeveer 225 gram.

*Klinisch getest voor mensen met dementie en slikproblematiek.

Wetenschappelijk onderbouwd

Voor de ontwikkeling van TOPS Multi - Start werkten we samen met verschillende zorgcentra, universiteiten en apothekers. Deze samenwerking garandeert een wetenschappelijk onderbouwde maaltijd, die tegelijk ook smaakvol is en bijdraagt tot een betere levenskwaliteit.

Meer over onze partners

Bestel TOPS Multi - Start

TOPS Multi - Start is dé maaltijdoplossing voor zorgbehoevenden. Om te voorkomen dat maaltijden eentonig worden bieden we TOPS Multi - Start aan in zes verschillende smaken: banaan, aardbei, abrikoos-appel, speculoos en chocolade.

Veelgestelde vragen

Vragen over onze versterkende maaltijden? Wij helpen u graag verder. Hieronder vindt u een overzicht van de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

 • Ik heb diabetes, kan ik TOPS Multi – Start eten?

  Onze Multi – Start maaltijden zijn allemaal samengesteld op basis van natuurlijke producten. Deze producten bevatten koolhydraten. Daarom adviseren wij personen met diabetes om de Multi – Start enkel te gebruiken in overleg met de arts.

  Smaak

  Koolhydraten (g)

  Koolhydraatruilwaarden

  Tomaat-Basilicum

  30

  2,5

  Tonijn Kappertjes

  25

  2

  Kip Curry

  36

  3

  Abrikoos-Appel

  40

  3

  Banaan

  43

  3,5

  Aardbei

  41

  3,5

 • Ik ben lactose-intolerant, kan ik TOPS Multi – Start eten?

  TOPS Multi – Start zijn niet geschikt voor mensen met lactose-intolerantie. We werken echter aan lactosevrije maaltijden. Op de hoogte blijven? Schrijf u hieronder in op onze nieuwsbrief

 • Ik heb een notenallergie, kan ik TOPS Multi – Start eten?

  TOPS Multi – Start bevatten geen noten. De maaltijden worden echter wel bereid in een bedrijf waar ook aardnoten en andere noten verwerkt worden.

Bekijk alle vragen

Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan onze website