GERIATRIE

TOPS Multi - Start werd speciaal ontwikkeld voor zorgbehoevenden waarbij het slikken en kauwen moeizamer gaat en die nood hebben aan ondersteuning.

Oudere personen hebben nood aan een optimaal voedingspatroon. Deze kan ondersteuning bieden bij het behouden van spiermassa, mobiliteit, veerkracht en weerstand tegen mogelijke ziekten. Het risico op ondervoeding neemt echter progressief toe met de ouderdom.

Vepleegster meet bloeddruk oudere vrouw

Wat betekent de term Geriatrie

Geriatrie is de medische specialisatie (meestal in een ziekenhuis) die zich richt op de zorg en behandeling van oudere patiënten. De dienst spitst zich toe op patiënten ouder dan 75 jaar, die door medische en sociale problemen zeer kwetsbaar zijn. Ze kampen in vele gevallen ook met meerdere aandoeningen tegelijkertijd.

De zorg voor ouderen vraagt om een specifieke aanpak. Bij de behandeling worden dan ook meerdere hulpverleners betrokken zoals artsen, verpleegkundigen, verzorgenden en ergotherapeuten. Het voornaamste doel van dit team is om de persoon zo snel mogelijk te laten herstellen, zodat hij/zij weer naar zijn vertrouwde omgeving kan terugkeren, of in sommige gevallen naar een thuisvervangende omgeving.

Oudere vrouw kijkt weg

Problemen bij oudere patienten

Vaak hebben oudere personen die een geriater consulteren, een combinatie van lichamelijke, psychische en sociale problemen. Oudere patiënten worden doorgaans geconfronteerd met een combinatie van onderstaande problemen:

  • Mobiliteitsproblemen: moeilijk stappen, vaker vallen
  • Gevoelens van eenzaamheid, somberheid
  • Problemen met het geheugen: verwardheid
  • Continentieproblemen
  • Achteruitgang dagelijks functioneren
Oudere vrouw speelt al lachend kaartspel

Waarom TOPS Multi - Start?

Fysische, psychische, sociale en medische problemen zijn factoren die de voedingsstatus bij oudere personen aanzienlijk beïnvloeden. Een verminderde eetlust leidt bij deze patiënten tot een gewichtsafname, wat op termijn kan leiden tot ondervoeding. Door het gebruik van TOPS Multi - Start, kunnen deze personen zolang mogelijk genieten van een gezonde, evenwichtige en eiwitrijke maaltijd, die tevens tegemoetkomt aan de energiebehoefte van deze personen. Op termijn zullen de maaltijden ook een toename in gewicht veroorzaken.

Gezondheid en welzijn gaan hand in hand met een gezonde voeding. Wie een gezonde en evenwichtige levensstijl nastreeft, leeft langer en zal bijgevolg ook langer zijn zelfstandigheid behouden.

Bestel TOPS Multi - Start

TOPS Multi - Start is dé maaltijdoplossing voor zorgbehoevenden. Om te voorkomen dat maaltijden eentonig worden bieden we TOPS Multi - Start aan in zeven verschillende smaken: banaan, aardbei, abrikoos-appel, speculoos, vanille en chocolade.

Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan onze website