MOND- en KEELKANKER

TOPS Multi - Start ter ondersteuning van het genezingsproces

Mond- en keelkanker komt beduidend meer voor bij mannen dan bij vrouwen. De ziekte doet zich vooral voor vanaf 45 jaar. De twee grootste risicofactoren zijn roken en alcohol.

 

Echo keelkanker

Wat is keelkanker?

Bij mond- en keelkanker zal er zich een kwaadaardige tumor bevinden in het desbetreffende gebied. Dit kan zich zowel in het strottenhoofd, de mondholte, de keel of in de amandelen bevinden. Enkele factoren die het risico op mond- of keelkanker verhogen zijn roken, alcohol en werken met giftige stoffen.

 

 

Onderlichaam en handen man in groene medische kledij

Symptomen van mond- en keelkanker

De eerste symptomen zijn vaak niet opvallend en worden wel eens verward met keelirritaties ten gevolge van roken. Denk maar aan een verstopte neus, neusbloedingen, oorklachten, hoofdpijn, vergrote klieren in de hals, zweertjes in de keel of op de tong, pijn in de mondkeelholte, moeilijkheden met slikken, verslikken, keelpijn en heesheid. Bij aanhoudende klachten moet men een arts raadplegen die in samenwerking met een specialist de diagnose van mond- of keelkanker kan vaststellen.

 

Waarom TOPS Multi - Start?

Kanker en de behandelingen tegen kanker (operaties, radiotherapie en chemotherapie) vergen veel energie van het lichaam. Daarom is het belangrijk dat het lichaam steeds voldoende energie en eiwitten blijft opnemen om spierafbraak en gewichtsverlies tegen te gaan. Bij mond- en keelkanker is de inname van de nodige voedingsstoffen extra moeilijk omdat slikken steeds moeilijker en pijnlijker verloopt. TOPS Multi - Start maaltijden hebben een aangepaste textuur die het slikken aangenamer maakt. De energie- en eiwitrijke maaltijden zijn dan ook uitermate geschikt om het gewicht op peil te houden en het genezingsproces te ondersteunen.

Bestel TOPS Multi - Start

TOPS Multi - Start is dé maaltijdoplossing voor zorgbehoevenden. Om te voorkomen dat maaltijden eentonig worden bieden we TOPS Multi - Start aan in zeven verschillende smaken: banaan, aardbei, abrikoos-appel, speculoos, vanille en chocolade.

Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan onze website