MULTIPLE SCLEROSE

TOPS Multi - Start om het slikken te vergemakkelijken

In België lijden ruim 10.000 mensen aan Multiple sclerose (MS). Het is wereldwijd dan ook een van de meest voorkomende chronische neurologische aandoeningen bij jongvolwassenen. Vrouwen worden door een onbekende reden vaker getroffen dan mannen en de eerste symptomen verschijnen tussen 20 – 40 jaar.

Wat is Multiple Sclerose?

Multiple Sclerose is een ontstekingsziekte waarbij het ruggenmerg en hersenen worden aangetast. De ziekte kan men opsplitsen in 3 categorieën. De eerste categorie is de relapsing-remitting MS, hierbij zijn er periodes met opflakkeringen en periodes van herstel. Ten tweede is er de secundaire progressieve MS waarin de periodes van herstel na verloop verdwijnen. Tot slot is er de primaire progressieve MS. Hierbij is er geen sprake van opflakkeringen, maar een geleidelijke toename van de klachten.

 

Symptomen van MS

De symptomen van MS zijn zeer verschillend aangezien de ontstekingen op verschillende plaatsen in het centraal zenuwstelsel kunnen plaatsvinden. Vaak voorkomende klachten zijn:

  • Oogklachten
  • Gevoelsstoornissen
  • Krachtsverlies
  • Coördinatiemoeilijkheden
  • Vermoeidheid
  • Blaasproblemen
  • Geheugenproblemen

 

Waarom TOPS Multi - Start?

MS kan in bepaalde gevallen ook leiden tot kauw- en slikproblemen. Wanneer dit het geval is, kan TOPS Multi - Start een ideale vervanger zijn voor de broodmaaltijden. TOPS Multi - Start zijn energie- en eiwitrijke maaltijden die geschikt zijn voor personen met moeilijkheden bij het slikken. Bovendien is het ook nog eens lekker en vers.

Bestel TOPS Multi - Start

TOPS Multi - Start is dé maaltijdoplossing voor zorgbehoevenden. Om te voorkomen dat maaltijden eentonig worden bieden we TOPS Multi - Start aan in zeven verschillende smaken: banaan, aardbei, abrikoos-appel, speculoos, vanille en chocolade.

Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan onze website