NEUROLOGISCHE AANDOENINGEN

TOPS Multi - Start maaltijden zijn eiwit- en energierijke maaltijden die alle nodige voedingsstoffen bevatten voor een gezonde, gebalanceerde levensstijl.

De term ‘neurologische aandoeningen’ is een verzamelnaam voor een groep van aandoeningen aan de hersenen. Er bestaan naar schatting zo’n 600 neurologische aandoeningen. Dementie, hersentumoren, ziekte van Parkinson en epilepsie zijn de meest bekende uit deze groep.

Arts test zenuwen in voet

Wat zijn neurologische aandoeningen?

Bij neurologische aandoeningen spreken we van aandoeningen aan het zenuwstelsel. Afhankelijk van de locatie, het functieverlies en de oorzaak, kunnen deze aandoeningen in twee categorieën onderverdeeld worden: aandoeningen in het centraal en perifeer zenuwstelsel. Een groot deel van deze aandoeningen kent vaak een plots begin.

Wereldwijd lijden zo’n één miljard mensen aan een neurologische aandoening of de gevolgen daarvan.

Man in rolstoel

Symptomen en gevolgen van neurologische aandoeningen

Verlamming, spierzwakte, een verminderde coördinatie, gevoelsverlies, verwardheid, pijn en een veranderd bewustzijnsniveau zijn een aantal symptomen die kunnen optreden bij personen met een neurologische aandoening. De symptomen zijn afhankelijk van de soort aandoening waar de persoon mee in aanraking komt.

Neurologische aandoeningen hebben een grote impact op het dagelijks leven. Vaak moeten mensen met neurologische aandoeningen hun levensstijl aanpassen, therapie volgen, medicatie nemen of in sommige gevallen zelfs een operatie ondergaan. Hierbij doen de patiënten beroep op een neuroloog, een arts die gespecialiseerd is in ziektes van de hersenen, de zenuwen, het ruggenmerg en de spieren van de mens.

Waarom TOPS Multi - Start?

Personen met een neurologische aandoening hebben in heel wat gevallen te kampen met voedingsproblemen, zoals slikproblemen, reflux, verminderde eetlust en obstipatie. Bijgevolg nemen deze personen vaak niet voldoende voedingsstoffen op, waardoor ondervoeding om de hoek loert. In deze gevallen heeft het lichaam nood aan extra energie en eiwitten. In sommige gevallen hebben deze patiënten dan weer een lagere energiebehoefte: ze bewegen minder, waardoor men last krijgt van overgewicht.

Tops Multi - Start kan in beide gevallen tegemoetkomen aan de noden van de patiënt. Deze volwaardige maaltijden zijn rijk aan energie en eiwitten en bevatten alle nodige voedingsstoffen voor een gezonde, gebalanceerde levensstijl. 

Bestel TOPS Multi - Start

TOPS Multi - Start is dé maaltijdoplossing voor zorgbehoevenden. Om te voorkomen dat maaltijden eentonig worden bieden we TOPS Multi - Start aan in zeven verschillende smaken: banaan, aardbei, abrikoos-appel, speculoos, vanille en chocolade.

Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan onze website