NIET-AANGEBOREN HERSENLETSELS

TOPS Multi - Start maaltijden zijn volwaardige en versterkende maaltijden, die het slikproces aangenamer maken.

Bij de meeste mensen klinkt de term NAH niet meteen bekend in de oren. NAH, afkorting van niet-aangeboren hersenletsels, is een aandoening die tot op de dag van vandaag nog zeer onbekend is. Nochtans komen naar schatting 247.000 mensen in Vlaanderen in aanraking met deze aandoening.

Vrouw in scanner

Wat zijn niet-aangeboren hersenletsels?

We spreken van een niet-aangeboren hersenletsel indien het hersenweefsel na de geboorte beschadigd is geraakt, ten gevolge van welke oorzaak dan ook (bv. hersenletsel na een ongeval, beroerte, herseninfarct, tumor, zuurstofgebrek) 

Mensen met een niet-aangeboren hersenletsel ondervinden stoornissen op fysiek, sensorisch, cognitief en emotioneel vlak, waardoor ze vaak minder zelfredzaam zijn en minder goed functioneren op psychosociaal vlak. Persoonlijke assistentie en hulpverlening is in de meeste gevallen noodzakelijk.

Gevolgen van niet-aangeboren hersenletsels

De gevolgen van niet-aangeboren hersenletsels kunnen zeer uiteenlopend zijn. Hoe erg deze gevolgen zijn, hangt af van de aard, de omvang en de plaats van het letsel.

Zichtbare gevolgen zijn o.a.: moeilijkheden met bewegen (stappen, motorische handelingen), moeilijk praten of slikken en verstoord functioneren van de zintuigen (minder goed ruiken, zien, horen en voelen). De onzichtbare gevolgen worden meestal pas later opgemerkt: storingen in het denkproces (concentratieproblemen, trager informatie verwerken, …)  en verandering van emoties (sneller boos worden, ongepaste reacties, …)

Top's banaan

Waarom TOPS Multi - Start?

Bij mensen met een niet-aangeboren hersenletsel is het kiezen van de juiste voeding niet altijd evident. Decubitus, onbedoeld gewichtsverlies of ondervoeding, kauw- en slikstoornissen, obstipatie en overgewicht zijn slechts een greep uit de mogelijke problemen waarmee deze personen kunnen geconfronteerd worden als gevolg van hun aandoening.

Tops Multi - Start kan bij deze complexe problematiek hulp bieden. De maaltijden hebben een aangepaste structuur, waardoor slikken aangenamer wordt. Daarnaast zijn ze rijk aan eiwitten en aan vezels, ideaal dus om het gewicht op peil te houden!

Bestel TOPS Multi - Start

TOPS Multi - Start is dé maaltijdoplossing voor zorgbehoevenden. Om te voorkomen dat maaltijden eentonig worden bieden we TOPS Multi - Start aan in zeven verschillende smaken: banaan, aardbei, abrikoos-appel, speculoos, vanille en chocolade.

Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan onze website