ONDERVOEDING BIJ OUDEREN

TOPS Multi - Start ondersteunt bij het behouden van een gezond gewicht

Oudere personen hebben nood aan een optimaal voedingspatroon. Deze kan ondersteuning bieden bij het behouden van spiermassa, mobiliteit, veerkracht en weerstand tegen mogelijke ziekten. Het risico op ondervoeding neemt echter toe met de ouderdom.

Jongere man zit bezorgd op bed met oude vader

Wat is ondervoeding bij ouderen?

“Ondervoeding kan worden beschouwd als een voedingstoestand waarbij sprake is van een tekort of disbalans van energie, eiwit en/of andere nutriënten (voedingsstoffen), die leidt tot meetbare nadelige effecten op de lichaamsomvang en lichaamssamenstelling, op het functioneren en op klinische resultaten.” (Stratton 2003).

Ondervoeding en gewichtsverlies bij ouderen is een groot probleem, omdat ouderen hierdoor meer risico hebben op een (langdurige) ziekenhuisopname, medische complicaties en omdat het een negatieve invloed heeft op hun levenskwaliteit.

Oudere vrouw kijkt weg

Oorzaken van ondervoeding bij ouderen

Het risico op ondervoeding neemt toe met de ouderdom als gevolg van de aanwezigheid van (meerdere) chronische ziekten, dementie, depressie, slechte mond- en tandhygiëne en anorexia gerelateerd aan de leeftijd, veroorzaakt door verminderde eetlust, slikproblemen en veranderingen in smaaksensibiliteit. Een eenzijdig dieet en het gebruik van bepaalde medicatie kunnen ook ondervoeding veroorzaken.

Ouderen drinken al lachend koffie op terras

Waarom TOPS Multi - Start?

Oudere mensen hebben nood aan een optimaal voedingspatroon met verhoogde calorie-, vezel en eiwitwaarden omdat dit ondersteuning biedt bij het behouden van spiermassa, mobiliteit, veerkracht en weerstand tegen mogelijke ziekten. De versterkende maaltijden van TOPS Multi - Start zijn nutritioneel volwaardige maaltijden die voldoen in deze behoeften. Ze zijn calorierijk en een bron van eiwitten en vezels. Daarnaast hebben ouderen met een neurologische aandoening en slikproblemen specifieke behoeften op vlak van textuur. Daarom kregen onze maaltijden een aangepaste structuur en dikte die het slikken en kauwen vergemakkelijkt. TOPS Multi - Start zijn bovendien gemaakt met verse ingrediënten zodat ouderen opnieuw kunnen genieten van een volledige maaltijd.

Bestel TOPS Multi - Start

TOPS Multi - Start is dé maaltijdoplossing voor zorgbehoevenden. Om te voorkomen dat maaltijden eentonig worden bieden we TOPS Multi - Start aan in zeven verschillende smaken: banaan, aardbei, abrikoos-appel, speculoos, vanille en chocolade.

Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan onze website