PARKINSON

TOPS Multi - Start om slikken te vergemakkelijken

De ziekte van Parkinson (vernoemd naar de Engelse huisarts James Parkinson) is één van de meest voorkomende neurodegeneratieve aandoeningen. Naar schatting leidt ongeveer 4 miljoen mensen wereldwijd aan Parkinson.

Hand met zilveren strik Parkinson

Wat is Parkinson?

Bij personen met Parkinson sterven de neuronen (zenuwcellen), die de stof dopamine aanmaken, massaal af. Door het tekort aan dopamine worden signalen in de hersenen niet meer goed doorgegeven aan de zenuwbanen en op hun beurt aan de spieren.

Bij de meeste patiënten ontwikkelt de ziekte zich tussen het vijftigste en vijfenzestigste levensjaar. Wereldwijd lijden zo’n 4 miljoen mensen aan deze ziekte, in België liggen de aantallen tussen de 30.000 en de 35.000. Zowel mannen als vrouwen komen met de ziekte in aanraking.

Persoon neemt hand van oudere vast boven medische documenten

Symptomen van Parkinson

Parkinson start lang voordat de eerste symptomen zichtbaar zijn. De eerste symptomen van de ziekte duiken op wanneer al meer dan 70% van de neuronen afgestorven zijn.

Elke patiënt ervaart een uniek klachtenpatroon. De meest voorkomende symptomen van de ziekte van Parkinson zijn: trage bewegingen, spierstijfheid, beven, evenwichtsproblemen, spraakproblemen, slaapstoornissen, depressie en geheugenproblemen.

Top's banaan

Waarom TOPS Multi - Start?

Bij personen die lijden aan Parkinson, heeft het gebruik van zware medicatie een opvallende invloed op de eetlust: ze hebben minder trek en misselijkheid en kauw- en slikproblemen steken de kop op. Eten en drinken is dus vaak een complex proces bij de Parkinsonpatiënt.

Door het gebruik van Multi - Start, kunnen deze personen zolang mogelijk kunnen genieten van een gezonde, evenwichtige maaltijd. Op termijn zullen de maaltijden ook een toename in gewicht veroorzaken.

Bestel TOPS Multi - Start

TOPS Multi - Start is dé maaltijdoplossing voor zorgbehoevenden. Om te voorkomen dat maaltijden eentonig worden bieden we TOPS Multi - Start aan in zeven verschillende smaken: banaan, aardbei, abrikoos-appel, speculoos, vanille en chocolade.

Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan onze website