POST OPERATIEF

TOPS Multi - Start versterkende maaltijden die een spoedig herstel ondersteunen

Operaties kunnen ons leven redden en aangenamer maken en dat is dan ook de enige reden dat we ze willen ondergaan. Achteraf zijn we graag zo snel mogelijk weer onszelf of liefst nog beter dan te voren. Om je eigen herstel te bevorderen kan je een aantal zaken zelf doen, waaronder veel bewegen en goed eten vóór de operatie, in het ziekenhuis en thuis na de operatie.

 

Eieren

Wat doen vóór een operatie?

Of je nu een operatie moet ondergaan voor een nieuwe heup, een oogoperatie of een ingrijpende operatie, uit onderzoek blijkt: hoe fitter je het ziekenhuis in gaat, hoe beter je weer naar buiten stapt. Daarnaast is ook gezonde voeding belangrijk in de voorbereiding op een operatie. Bij ziekte of een operatie heb je meer voedingsstoffen en dan voornamelijk eiwitten nodig om onder andere spieren op peil te houden en wonden te ‘repareren’. Een tekort zorgt voor een langzamer herstel van ziekten en operaties, een lagere weerstand en meer kans op hervallen en complicaties zoals infecties.

Vrouw met wandelrek wordt geholpen

Wat doen na een operatie?

Tijdens het herstelproces heeft je lichaam veel energie nodig, en daarom is de behoeft aan eiwitten en calorieën na de operatie opvallend hoger. Het lichaam heeft eiwitten nodig om wonden te herstellen en om spieren weer op te bouwen. Vlees, vis, kaas, melk, kwark, noten en peulvruchten bevatten veel eiwitten. Energierijke voeding (met veel calorieën) zorgt ervoor dat het lichaam de eiwitten direct kan benutten voor spieropbouw.

Top's voeding met ei

Waarom TOPS Multi - Start?

Postoperatief is het aan te raden om eiwitrijke voeding te eten om het herstel te bevorderen. Soms lukt het echter niet om via de gewone voeding voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen of is het moeilijk om vaste voeding te nuttigen. De versterkende maaltijden van TOPS Multi - Start zijn nutritioneel volwaardige maaltijden met een hoge caloriewaarde en ze zijn een bron van eiwitten en vezels. Daarnaast hebben onze maaltijden een aangepaste structuur en dikte die het slikken en kauwen vergemakkelijkt. 

Bestel TOPS Multi - Start

TOPS Multi - Start is dé maaltijdoplossing voor zorgbehoevenden. Om te voorkomen dat maaltijden eentonig worden bieden we TOPS Multi - Start aan in zeven verschillende smaken: banaan, aardbei, abrikoos-appel, speculoos, vanille en chocolade.

Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan onze website