Multi-Start bij het herstel van Covid-19

Covid-19 is een coronavirus dat zich kan verspreiden via druppeltjes in de lucht die vrijkomen door middel van hoesten, niezen…

Covid-19 is een coronavirus dat zich kan verspreiden via druppeltjes in de lucht die vrijkomen door middel van hoesten, niezen of spreken. Wie die druppeltjes binnenkrijgt, kan dan besmet raken met het virus. De symptomen van dit virus kunnen variëren van mild tot zeer ernstig.

De meeste patiënten kunnen thuis uitzieken. Wanneer men ernstige symptomen vertoont van het virus kan een ziekenhuisopname noodzakelijk zijn. Deze patiënten zijn vaak zuurstof-behoevend, ernstig vermoeid of verzwakt en zijn frequent misselijk. Men krijgt extra zuurstof toegediend en de hevige koorts wordt bestreden. In sommige gevallen is het zelfs nodig om de patiënt tijdelijk in coma te brengen zodat deze beademd kan worden.

Door de variatie van symptomen, zijn er verschillende soorten patiënten. Tops Multi-Start, een klinische gevalideerde en versterkende maaltijd, kan hierbij op een aantal manieren helpen.

 • Personen met milde symptomen:
  Deze personen zitten meestal ziek thuis en moeten het virus uitzieken. Dat uitzieken kost vaak een grote hoeveelheid energie en eiwitten. Multi-Start bevat een grote portie van beide en kan zo bij personen thuis een hulp bieden om terug aan te sterken.
 • Ziekenhuispatiënten die niet op de intensieve afdeling liggen:
  Deze patiënten komen doorgaans extreem vermoeid het ziekenhuis binnen. Zij dienen eerst gescreend te worden op ondervoeding. Indien de patiënt ondervoed is dient de voedingsstatus van deze patiënt aangepakt te worden. Tops Multi-Start kan helpen om in deze moeilijke situatie de voedingsstatus van de patiënt terug op peil te krijgen, wat het herstel zal versnellen.
 • Niet geïntubeerde patiënten die op de intensieve afdeling liggen:
  Bij deze patiënten is het van groot belang om ondervoeding te voorkomen. Vaak is hun gewicht en spiermassa sterk afgenomen omdat tijdens het herstelproces van het virus het lichaam veel energie nodig heeft. Hierdoor is de behoefte aan eiwitten en calorieën verhoogd. Energierijke voeding, zoals de Multi-Start, zorgt ervoor dat de eiwitten meteen benut kunnen worden voor spieropbouw.
 • Geïntubeerde patiënten die op de intensieve afdeling liggen:
  Deze patiënt bevindt zich in een zeer ernstige fase van het virus. De patiënt heeft een ernstig zuurstof tekort en wordt daarom in een coma gebracht zodat hij beademd kan worden. In deze fase kan Tops Multi-Start geen hulp bieden. Voeding via de sonde wordt hierbij aanbevolen. Wanneer deze patiënt ontwaakt zullen er zich echter vaak slikproblemen voordoen, ontstaan door de intubatie. Hierbij is de Multi-Start een perfect alternatief voor een volwaardig ontbijt.

Bestellen kan je hier.

Meer informatie: info@topscare.com

Auteur: Marie Peeters, Tops Nutrition for Care Diëtiste

Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan onze website